Zonnepanelen

Op uw dak plaatsen wij de ASM6610M 280Wp Full Black zonnepanelen van Astonergy. De dochteronderneming van de CHINT groep is een Tier 1 producent in zonnepanelen. Astronergy heeft een Munich Re herverzekeringsgarantie. Dit betekent dat zij de verzekeringspremie voor 25 jaar vooruitbetalen. De producent kent een productgarantie van 12 jaar en een opbrengstgarantie van 30 jaar.

Astronergy heeft een Munich Re herverzekeringsgarantie van 25 jaar die als enige vooruit aan de verzekeraar voor die periode de verzekeringspremie al voldoet.

Een zonnepaneel is 1m x 1,65m. Het paneel is uitgevoerd met de 4-busbas technologie en heeft een volledig zwarte backsheet. De stroomgeleiders aan de korte kanten zijn bedekt met een zwarte strip. Hierdoor hebben de panelen een zwarte uitstraling.

Specificaties ASM6610M_Violin

Micro omvormer

Achter alle zonnepanelen plaatsen wij een Enphase micro-omvormer M215 Deze bevestigen wij op de aluminium montagerail achter de zonnepanelen.

Enphase micro-omvormers  zetten de stroom van een zonnepaneel direct om in wisselstroom. Dit is het grote verschil met de meer traditionele string-omvormersystemen. Enphase micro-omvormers halen daarmee de beste prestaties uit iedere zonnepaneel.

De Enphase micro omvormers vallen bijna nooit uit. Hierdoor is het systeem zeer betrouwbaar. En doet één omvormer het toch minder goed? Dan heeft dit alleen gevolgen voor 1 zonnepaneel.

Specificaties Enphase M215

Aluminium onderconstructie

Op uw woning monteren wij een aluminium onderconstructie van het Nederlandse bedrijf Esdec. Het duurzame montagesysteem is licht en sterk. Daarnaast is het systeem gemaakt van aluminium met een zeer lange levensduur. De rail en de haken zijn van blank aluminium. Eindkappen, klemmen en montageschroeven zijn zwart.

Het ClickFit EVO systeem voldoet aan de norm NEN 7250 en het Nederlands bouwbesluit. Gecertificeerd door BDA/KIWA.

Brochure Clickfit-EVO

Zonne-stroom kastje

In de woning wordt er in de meterkast een kastje naast de groepenkast geplaatst. In deze kast bevinden zich de aparte eindgroep voor de PV-installatie, Hager aardlekautomaat, de Hager werkschakelaar met controlelampje en een eenvoudige kWh teller, de Hager EC 050 met directe uitlezing van de opbrengst van de zonnepanelen. Het display geeft de totale waarde aan van het door het zonnestroomsysteem geproduceerde vermogen vanaf start. De kast wordt aangesloten op de groepenkast.

Specificaties kWh teller